Joazef

Friese solotoneelvoorstelling door Folkert Sijbrandij zaterdag 17 december 2011 om 20:00 uur

Timmerman

Inleiding
Bij toeval ontdekte Folkert op het internet de voorstelling “The Joseph Story" van John Dowie. Het verhaal van Jozef sprak hem direct aan en hij besloot het verhaal in het Fries te vertalen en te gaan opvoeren. Na 4 succesvolle voorstellingen van It ferhaal fan Joazef in mei 2011 in het Marnetheater in Bolsward te hebben gespeeld gaat Folkert Sijbrandij vanaf november met Joazef on tour!
Zie hier voor meer informatie over Folkert Sijbrandij en Joazef.

Joazef

Programma
Joazef rekkenet yn "It ferhaal fan Joazef" ôf mei it imaazje fan in plichtstrouwe, seksleaze âlde man. Hy bringt ús yn 'e kunde mei in man dy't waarm, humoristysk en kwetsber is, mar foaral mei hert en siel leaf hawwe wol. Mei sien opteine en skerpe persoanlikheid relativearret er foar ús it ferhaal fan Joazef en Maria.

Maria Wat weten we eigenlijk van hem? Niet meer dan dat hij een timmerman was in Nazereth woonde en verloofd was met Maria. Joazef is immers in de bijbel letterlijk en figuurlijk doodgezwegen. In "It ferhaal fan Joazef " vertelt Jozef nu zijn verhaal. Hij vraagt zich af waarom hij altijd werd afgebeeld als seksloze oude man. Hij laat ons in zijn verhaal kennismaken met een humoristische en kwetsbare jonge man en vader. Ook neemt hij ons in zijn verhaal mee naar de tijd voor de geboorte van Jezus, zijn ontmoeting met Maria,de geboorte van zijn zoon en later de kruisiging van Jezus.
Joazef relativeert in zijn verhaal voor ons het bekende verhaal van Joazef, Maria en het kind Jezus.


Poster

Recentie
Van de voorstellingen in mei dit jaar in Bolsward zijn in de Leeuwarder Courant de volgende aankondiging en recentie te lezen.

Kaartverkoop
Aan de zaal zijn toegangskaarten te koop a € 10,-. De zaal is open vanaf 19:15 uur. Toegangskaarten zijn inclusief een kop koffie of thee in de pauze.
Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze mooie voorstelling. Kaarten zijn te reserveren via email.
Stuur een email naar adres met als onderwerp Joazef en vermeld uw naam, adres en het aantal kaarten.Bij de ingang van de zaal kunt u, onder vermelding van uw reservering, de kaarten afhalen a € 10,- .

Parkeren
Aan de Stadslaan is slechts beperkte parkeergelegenheid, maar op een enkele minuten loopafstand is voldoende parkeergelegenheid te vinden. Parkeren is mogelijk bij het Gemeentehuis, Mienskipshus en aan de Dassenboarch.